Tel: +420 724 002 637 | Email: zdenek.prachar@longfeng.cz

Program čajové školy – duben 2018

Degustace čajů z Yi Wu Shan:
Klasický workshop a degustace čajové školy LongFeng. Tentokráte věnovaný špičkovým čajům z pohoří Yi Wu. Degustace je určena maximálně 10 hostům, abychom se vám mohli plně věnovat a případně pomoci s přípravou čajů. Workshop je koncipován takto:
termín: 7. 4. (sobota) 14:00 – 20:00
program: degustace má za cíl ukázat základní rozdíl mezi čaji z Qiao Mu (stromových, přirozeně rostoucích) čajovníků a čaji z Gu Shu čajovníků (starých, divoce rostoucích čajových stromů). Rozdíl si ukážeme na dvou červených čajích a na třech Mao Cha, přičemž červené čaje pochází z jednoho místa (vesnice Gao Shan Zhai) a liší se pouze typem čajovníku (Qiao Mu x Gu SHu), stejně tak ochutnáme dvě Mao Cha, třetí Mao Cha pak pochází z divokého lesního porostu, kde čajovníky rostou ze semen a čaj vypadá tak, jak vypadaly tyto čaje kdysi. Jako třešničku na dortu pak ochutnáme špičkový archivní pu erh z Yi Wu. Degustace by měla poskytnout obrázek o tom, co udělá stáří čajovníku, jak se liší čaje v závislosti na tom, jak čajovníky rostou a také co udělá zpracování.
Cena za osobu je 450,- Kč (platba je možná pouze na účet, bohužel nepřijímáme platby podléhající EET). Místa na degustaci je nutno si rezervovat nejméně 24 hodin předem.
Jako vždy platí, že degustované čaje lze zakoupit na místě se slevou 10% z maloobchodní ceny (krom archivního pu erhu, který bude pouze na degustaci).

Úvod do čajové chemie a základního dělení čajů:
termín: 21. 4. (sobota) 14:00 – 20:00
Tento workshop naváže na workshop, který na dané téma již proběhl, prohloubí a systemizuje informace o čajové chemii a dělení čajů a poskytně základ pro další workshopy a současně poměrně solidní vhled do problematik, která je v ČR velmi výrazně opomíjena. Zaměříme se na jednotlivé procesy při zpracování čaje jak z hlediska praktického, tak z hlediska čajové chemie, zmíníme otázku zdravotních účinků čaje, kofeinu v čaji a mnoho dalších.
Během workshopu ochutnáme jednotlivé druhy čajů (samozřejmě ve špičkových třídách) a na praktických ukázkách budeme demonstrovat jednotlivé teoretické informace.
Cena za osobu je 450,- Kč (platba je možná pouze na účet, bohužel nepřijímáme platby podléhající EET). Místa na degustaci je nutno si rezervovat nejméně 24 hodin předem.
Jako vždy platí, že degustované čaje lze zakoupit na místě se slevou 10% z maloobchodní ceny (krom archivního pu erhu, který bude pouze na degustaci).

Degustace “u jednoho stolu”:
Degustace určená malým skupinám (maximálně 4 osoby). U jednoho stolu vám připravím čtyři čaje dle vašeho výběru nebo dle domluvy. Lépe je volit čaje nějak tematicky propojené. Součástí degustace je také povídání o daných čajích, jejich přípravě atd. Délka degustace je cca 3 hodiny. Degustaci je nutno si rezervovat nejméně 24 hodin předem. Cena degustace je 1000,- Kč (cena je za celý stůl a daný termín, platba je možná pouze na účet, bohužel nepřijímáme platby podléhající EET). Jako vždy platí, že degustované čaje lze zakoupit na místě se slevou 10% z maloobchodní ceny. Volné termíny (jiný čas lze domluvit na základě individuální poptávky):

2. 4. 18:00 – 21:00
3. 4. 18:00 – 21:00
5. 4. 18:00 – 21:00
9. 4. 18:00 – 21:00
11. 4. 18:00 – 21:00
12. 4. 18:00 – 21:00
16. 4. 18:00 – 21:00
17. 4. 18:00 – 21:00
19. 4. 18:00 – 21:00
20. 4. 18:00 – 21:00
23. 4. 18:00 – 21:00
25. 4. 18:00 – 21:00
26. 4. 18:00 – 21:00
30. 4. 18:00 – 21:00

Přidat komentář





0