Tel: +420 724 002 637 | Email: zdenek.prachar@longfeng.cz

Degustace a workshop věnované tchajwanským čajům (24. a 25. 3.)

O víkendu 24. a 25. 3. jsme obnovili činnost čajové školy degustací a workshopem věnovaným tchajwanským čajům. Tentokráte šlo o výrazně prakticky orientovanou degustaci, zaměřili jsme se především na ochutnávání, rozdíly mezi oblastmi s různou nadmořskou výškou, rozdíly v kultivarech, zpracování čajů atd. Věnovali jsme se též základům správné přípravy těchto čajů.
V sobotu, kdy jsme se věnovali Hong Shui oolongům, jsme postupně ochutnali:
2014 Wen Shan Subtropical Forrest Bao Zhong High Roasted (na kterém jsme si ukázali charakteristiku nížinného neoxidovaného, ale pečeného čaje)
2018 Song Bo Lin Dong Pian Hong Shui Si Ji Chun (na kterém jsme si ukázali základní charakter nížinného hong shui oolongu z kultivaru si ji chun)
2017 Dong Ding Hong SHui Jin Xuan a 2017 Dong Ding Hong Shui Chin Shin (na kterých jsme si ukázali styl pečení oolongů typický pro Dong Ding a rozdíl mezi dvěma hong shui oolongy ze stejného místa, stejné sklizně a stejně zpracovaných, avšak z různých kultivarů)
2017 Ali Shan Hong SHui Chin Shin (na kterém jsme si ukázali posun v nadmořské výšce a její vliv na charakter hong shui oolongu)
2017 Shan Lin SHi Competition Grade Hong Shui Chin Shin (který je dokonalým příkladem, jak má vypadat skutečně exkluzivní hong shui z vysoké nadmořské výšky, tento čaj je naprosto fenomenální)
2003 Dong Ding hong Shui (na kterém jsme si ukázali vliv správné archivace. Tento čaj byl pro mnohé velikým překvapením)
V nedělním bloku jsme pak ochutnali:
2017 Summer Hsin Chu Bai Hao oolong (na kterém jsme si ukázali jakýsi etalon tradičně zpracovaného Bai Hao oolongu)
2017 Winter Hsin Chu Bai Hao oolong (který je příkladem lehčího a aromatičtějšího typu Bai Hao oolongu)
2017 Song Bo Lin Zhuo Yan (na kterém jsme si ukázali zcela základní rysy světlého nížinného oolongu produkovaného z lístků napadených hmyzem)
2016 Shan Lin Shi Zhuo Yan (který nám ukázal zhuo yan oolong v té nejvyšší třídě a kvalitě)
2016 Sun Moon Lake Hong Yu a 2016 Sun Moon Lake Hong Yu (na kterých jsme si ukázali dva moderní tchajwanské kultivary určené pro produkci červených čajů.

A protože obrázek řekne více než tisíc slov, podívejte se s námi na momentky z obou degustací:

Přidat komentář





0