Degustační vzorkovnice „TO NEJLEPŠÍ Z BÍLÝCH ČAJŮ“
V této degustační vzorkovnici najdete čtyři naprosto špičkové bílé čaje, dva čaje Bai Hao Yin Zhen a dva čaje Bai Mu Dan. Všechny jsou zcela tradičně zpracované, všechny z původních míst produkce bílých čajů (Zheng He, Jian Yang), všechny z místně tradičních kultivarů (Da Bai, Shui Xian) a hlavně všechny v naprosto vybrané kvalitě. Čaje jsme vybrali tak, aby vzorkovnice poskytla obrázek o rozdílech mezi bílým čajem (konkrétně Bai Hao Yin Zhen) z divoce rostoucích čajovníků a ze staré čajové zahrady, dále o rozdílu mezi špičkovými Bai Hao Yin Zhenem a Bai Mu Danem (navíc ze stejného místa), dále můžete porovnat dva čaje Bai Mu Dan ze dvou různých kultivarů (Da Bai a Shui Xian) a míst (Zheng He a Jian Yang).
Vzorkovnice sestává z těchto čtyř čajů:
2019 Zheng He „WILD TREE“ Bai Hao Yin Zhen
Naprosto výjimečný bílý čaj sklízený z keřů kultivaru Da Bai rostoucích divoce v lesním porostu v pohoří Fo Zi Shan (Fo Zi je geologická přírodní rezervace a divoký lesní porost je důležitou a velmi ceněnou součástí této přírodní rezervace) v nadmořské výšce cca 800 metrů. Sklizeň je nesmírně náročná, přesto je sklizňový standard a celkový vzhled tohoto čaje skutečně naprosto špičkový, tipsy jsou nádherně jednotné, jejich kvalita nejvyšší možná. Čaj je zpracovaný zcela tradičním původním způsobem, pochází z jediného sběru roku (letos 31. března) a jeho roční produkce činí cca 17 kg!
2019 Zheng He Bai Hao Yin Zhen AAA
Nádherný bílý čaj sklízený z keřů kultivaru Da Bai ve staré, ekologicky velmi šetrně vedené zahradě nacházející se v nadmořské výšce cca 800 metrů v geologické přírodní rezervaci Fo Zi, kde půda s vysokým obsahem sopečných hornin dává čajovníkům zcela unikátní podmínky pro růst. Sklizeň proběhla 30. března, čaj byl sklizen i zpracován zcela tradičním způsobem ručně.
2019 Zheng He „King Grade“ Bai Mu Dan
Nádherný bílý čaj pocházející z ekologicky šetrně vedené zahrady v okolí vesnice Zhen Qian Cun v oblasti Zheng He. Čaj byl sklizen z keřů kultivaru Da Bai a zpracován kompletně ručně a zcela tradičním způsobem. Sklizňový standard je někde mezi čajem Bai Hao Yin Zhen a Bai Mu Dan, sklízí se tips s jedním až dvěma velmi drobnými a křehkými lístky. Sklizeň proběhla ve třídenním okně na přelomu března a dubna.
2015 Jian Yang „King Grade“ Bai Mu Dan
Semiarchivní bílý čaj produkovaný zcela tradičním způsobem z kultivaru Shui Xian v oblasti Jian Yang, což je nejméně známá ze tří tradičních oblastí produkce bílých čajů. Sklizňový standard je tips plus jeden drobný lístek, čímž stojí na pomezí čajů Bai Hao Yin Zhen a Bai Mu Dan. Vzhled a kvalita čaje jsou zcela mimořádné. Kultivar Shui Xian se v Jian Yan pro produkci bílých čajů používá historicky tradičně a dává tomuto bílému čaji zcela jedinečný charakter, dosti odlišný od čajů Bai Mu Dan z Da Bai kultivarů ze Zheng He či Fu Dingu.