Tel: +420 724 002 637 | Email: zdenek.prachar@longfeng.cz

Puerh

Oproti vžitému přesvědčení není ve skutečnosti zcela přesné a správné klasifikovat puerh jako samostatnou kategorii čajů. Historicky se takto označovaly čaje obchodované ve městě Puerh, které celé této skupině čajů propůjčilo své jméno. Původně šlo o (lisované) na slunci sušené zelené čaje (dnes známé jako Sheng Puerh). Teprve mnohem později, až ve druhé polovině sedmdesátých let, pak začíná produkce fermentované varianty tohoto čaje (tzv. Shu Puerh), která technologií výroby spadá do kategorie tmavých čajů (tzv. heicha).
Základními atributy určujícími kvalitu a cenu puerhu jsou místo sklizně, stáří a míra kultivace čajovníku, stáří a kvalita archivace čaje samotného atd. Důležité je si ovšem uvědomit, že s těmito atributy je ve světě obchodu s puerhem zacházeno extrémně neupřímně. Každý druhý čaj je dnes z některého z ikonických míst, z gushu (starých a divoce rostoucích stromů) čajovníků, každý druhý čaj je dnes dvaceti, třiceti i víceletý atd. To vše zejména proto, že kolem čaje puerh vznikla po roce 2003 obrovská bublina a dnešní trh s tímto čajem připomíná daleko spíše trh s investiční komoditou, nežli trh s čajem.

Zobrazuji všechny 4 výsledky

0
    0
    Váš košík
    Košík je zatím prázdnýZpět do obchodu