Lapsang Souchong Traditionally Smoked “Old Wild Bush” – Competition Grade
599,- Kč
Lapsang Souchong nakuřovaný zcela tradičním a historicky původním způsobem, sklízený z více než 150 let starých čajovníků kultivaru Wu Yi Cai Cha v okolí vesnice Tong Mu, vítěz několika prestižních soutěží.
16 skladem
Popis
Balení: 25 g
Kvalita: Jing Pin (nejvyšší možná kvalita, tento čaj získal zlatou medaili na několika prestižních soutěžích)
Sklizeň: duben 2021 (Sklizeno ručně)
Kultivar: Wuyi Cai Cha (keře staré nejméně 150 let)
Sklizňový standard: První plně rozvinuté lístky nejvyšší kvality
Místo: divoký lesní porost na strmých svazích přírodní rezervace UNESCO, Tongmu Guan, Wuyi, Fujian (cca 1100 m.n.m.)
Zpracování: zcela tradiční, 100% ruční, nakuřování je provedeno zcela původním tradičním způsobem, tento čaj je ve všech směrech učebnicovým příkladem, jak by měl nakuřovaný Lapsang Souchong vypadat a chutnat
Vůně
- Kvalita: silná, plná, poměrně živá, sladká, harmonicky kouřová, neuvěřitelně ušlechtilá a kultivovaná
- Základ: borovice, kouřovost, kakao
- Srdce: růže, tmavý lesní med, lesní ovoce
- Hlava: pryskyřice, jehličí, smůla, bylinný likér
Chuť a aroma
- Kvalita: silná, plná, spíše svěžejší, nepopsatelně elegantní, vrstevnatá, dechberoucí, úchvatná
- Základ: lesní med, kakao, pryskyřice
- Srdce: růže, květový med, lesní ovoce, jehličí, borovice
- Hlava: kouřovost, bylinný likér, marcipán, perník
Dochuť: poměrně živá, dlouhotrvající, sladká, neobyčejně kultivovaná (bylinný likér, tmavý lesní med, luční květy, pryskyřice)
Příprava: pro přípravu tohoto čaje se nejlépe hodí tenkostěnný porcelán. Nádobu předehřejte, čajové lístky by měly jen pokrýt dno. Pokud vaříte vodu na dřevěném uhlí, doporučuji spíše tetsubin (tedy spíše litinu). Vodu je lépe zvolit takovou, která čaj mírně zakulacuje. Oplachovací nálev není třeba, více než u jiných červených čajů je však důležitá kvalita použité vody.
Párování s jídlem: čaj se krásně snoubí s medovými dezerty, atd.
Další informace
Balení | 25g |
---|