Tel: +420 724 002 637 | Email: zdenek.prachar@longfeng.cz

Červené čaje

Černé čaje se v čínské terminologii označují podle barvy nálevu názvem červené čaje (hong cha), jméno černé (tmavé) čaje (hei cha) náleží zcela jiné skupině čajů. Červené čaje jsou plně oxidované a nefermentované. Míra oxidace červených čajů ale může ve skutečnosti být poměrně variabilní. Některé červené čaje mohou být oxidovány poměrně lehce, lehčeji než některé typy oolongů. Proto je lepším rozlišovacím znakem mezi oolongy a červenými čaji odlišná technologie oxidace, nikoli míra oxidace.
Červený čaj byl poprvé představen na počátku 17. století v oblati Tongmu na severu provincie Fujian. Právě červené čaje z Tongmu tvořily dlouhá desetiletí většinu čaje dostupného v Evropě a právě na červených čajích z Tongmu se Evropané učili čaj pít.

Naše nabídka je zaměřena na tradičně zpracované čaje z Tongmu, zejména na čaje z nejpřísněji chráněné části Tongmu, která je přírodní rezervací UNESCO s nejvyšším možným stupněm ochrany. Zaměřujeme se na čaje z divokých čajovníků, starých čajovníků, čaje oceněné na významných soutěžích. Všechny nakuřované čaje jsou nakuřovány původním tradičním způsobem, dnes již téměř zapomenutým. Nabídku těchto čajů budeme příležitostně doplňovat červenými čaji z oblastí Wuyi, Zhenghe či Fuding, vždy však s důrazem na nejvyšší kvalitu a tradiční zpracování.

Zobrazuji všech 6 výsledků

0
    0
    Váš košík
    Košík je zatím prázdnýZpět do obchodu