Bílé čaje
Bílé čaje jsou produkovány v oblastech Jiang Yang, Fu Ding a Zheng He (severní Fujian), převážně z lokálních variet kultivarů Da Bai Cha a Da Bai Hao, méně pak z kultivarů Xiao Bai Cha a Shui Xian. Pro tradiční zpracování bílých čajů je typické a zároveň zcela zásadní přirozené sušení ve stínu a na slunci trvající 48 až 72 hodin. Takový způsob sušení je však náročný na čas a klimatické podmínky, proto se masově produkované bílé čaje suší více či méně krátkodobým působením horkého vzduchu strojově, což má za následek jiné chemické složení suchého listu a tím i odlišný chuťový charakter čaje.
Nejslavnějšími a současně jedinými historicky tradičními bílými čaji jsou Shou Mei, Bai Mu Dan a Bai Hao Yin Zhen, dnes mezi bílé čaje řadíme ještě Kung Mei a tzv. New Type White Tea.
Zobrazuji všech 8 výsledků
-
Bai Mu Dan King Grade – Zheng He, jaro 2020 (balení 25 g)
299,- Kč Přidat do košíku -
Bai Mu Dan Lao Bai (Beeng) Cha, Zheng He – jaro 2010
227,- Kč – 2470,- Kč Výběr možností -
Bai Mu Dan Lao Bai (Beeng) Cha, Zheng He – jaro 2011
222,- Kč – 2370,- Kč Výběr možností -
Bai Mu Dan Lao Bai Cha – Zheng He, jaro 2012 (vzorek 25 g)
197,- Kč Přidat do košíku -
Shou Mei Lao Bai (Beeng) Cha, Zheng He 2009
197,- Kč – 2170,- Kč Výběr možností -
Shou Mei Lao Bai (Xiao Beeng) Cha, Zheng He 2010 (kus cca 5 g)
39,- Kč Přidat do košíku