Tel: +420 724 002 637 | Email: zdenek.prachar@longfeng.cz

Bílé čaje

Bílé čaje jsou produkovány v oblastech Jiang Yang, Fu Ding a Zheng He (severní Fujian), převážně z lokálních variet kultivarů Da Bai Cha a Da Bai Hao, méně pak z kultivarů Xiao Bai Cha a Shui Xian. Pro tradiční zpracování bílých čajů je typické a zároveň zcela zásadní přirozené sušení ve stínu a na slunci trvající 48 až 72 hodin. Takový způsob sušení je však náročný na čas a klimatické podmínky, proto se masově produkované bílé čaje suší více či méně krátkodobým působením horkého vzduchu strojově, což má za následek jiné chemické složení suchého listu a tím i odlišný chuťový charakter čaje.
Nejslavnějšími a současně jedinými historicky tradičními bílými čaji jsou Shou Mei, Bai Mu Dan a Bai Hao Yin Zhen, dnes mezi bílé čaje řadíme ještě Kung Mei a tzv. New Type White Tea.

Zobrazeny 3 výsledky

0