Chi Gan (Unsmoked Lapsang Souchong) “Wild Bush”
287,- Kč
Naprosto výjimečný červený čaj, sklízený z divoce rostoucích čajovníků kultivaru Wu Yi Cai Cha rostoucích v lesních porostech v okolí vesnice Tong Mu.
8 skladem
Popis
Balení: 25 g
Kvalita: AAA
Sklizeň: duben 2021 (Sklizeno ručně)
Kultivar: Wuyi Cai Cha
Sklizňový standard: První rozvinuté lístky
Místo: divoký lesní porost, přírodní rezervace UNESCO, Tongmu Guan, Wuyi, Fujian (cca 800 m.n.m.)
Zpracování: zcela tradiční, volněji twistovaný, lehce pokroucený list jednotné barvy a velikosti, středně silná oxidace, pečeno na dřevěném uhlí
Vůně
- Kvalita: silná, plná, poměrně živá, kultivovaná, květová, kořeněná
- Základ: zahradní ovoce, luční květy
- Srdce: vlašské ořechy, zázvorové květy, gardénie, ebenové dřevo
- Hlava: chryzantéma, dub, anýz, badyán
Chuť a aroma
- Kvalita: silná, plná, spíše svěžejší, elegantní, vrstevnatá
- Základ: zahradní ovoce, luční květy, anýz, pomelo, granátové jablko
- Srdce: chryzantéma, ebenové dřevo, lékořice,
- Hlava: kakao, dub, badyán
Dochuť: poměrně živá, dlouhotrvající, sladká, kultivovaná (černý rybíz, luční květy, lékořice)
Příprava: pro přípravu tohoto čaje se nejlépe hodí tenkostěnný porcelán. Nádobu předehřejte, čajové lístky by měly jen pokrýt dno. Pokud vaříte vodu na dřevěném uhlí, doporučuji spíše tetsubin (tedy spíše litinu). Vodu je lépe zvolit takovou, která čaj mírně zakulacuje. Oplachovací nálev není třeba, pokud dobu louhování prvního nálevu přizpůsobíte tomu, že lístky jsou suché a pevněji svinuté, první nálev by bylo hříchem vylívat. Je také třeba dbát na dávkování listu, čaj je poměrně náchylný k přelouhování.
Párování s jídlem: čaj se krásně snoubí s panacottou, lehkými dezerty, atd.
Další informace
Balení | 25g |
---|